AKÜ GSF YENİ MEZUNLARI KEP ATTI

Törene AKÜ GSF Dekan V. Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Nuri Kara, Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun, Fakülte Danışma Kurulu Üyeleri Gülenay Yalçınkaya, Zeynep Gürman ve Zakire Alimoğlu’nun yanı sıra bölüm başkanları, öğretim elemanları ile birlikte mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (NÖ/İÖ), Resim, Sinema ve Televizyon Bölümleri son sınıf öğrencilerinin “Mezuniyet Sergisi”nin açılışı da, aynı gün, kep atma töreninin ardından gerçekleştirildi. Fakülte Binasının, Seramik Katı Sergi Alanında düzenlenen sergide son sınıf öğrencilerinin 60 adet çalışması ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi 28 Haziran 2024 tarihine kadar açık kalacak.

O BÖLÜMDEN İLK MEZUNLAR

2020-2021 Akademik yılında öğrenci alarak faaliyete geçen Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ilk öğrencilerini mezun etmenin haklı gururunu yaşıyor. Bölüm; günümüze ve geleceğe yönelik tasarımlar yapabilecek, kendi alanlarında geçmişte var olan kaynakları gün ışığına çıkaracak, kültürel birikimleri günlük yaşama geçirilmelerinde ve korunarak gelecek kuşaklara aktarılmalarında etkin görevler alacak, taklitçilikten uzak, özgün, bilinçli, nitelikli, üretken sanatçı adayları yetiştirmeyi amaçlıyor. Eğitim sürecinde, Geleneksel Türk Sanatları kapsamında bilimsel araştırmalar yapılması, günümüzde halen yaşayan ve bununla birlikte gittikçe yok olan sanat ürünlerinin saptanması, bu sanat alanlarının sanat eğitimi alan bireyler eliyle varlıklarını sürdürmesi, geliştirilmesi, yeni tasarımlar ve ürünlerin ortaya konulması, ulaşılabilen kaynaklar ölçüsünde sanatsal üretimlerin arşivlenmesi ve Türk kültür birikiminin sistematik değerlendirilmesi hedefleniyor.

Öğrenciler, uygulamalı atölye derslerinin yanında, uygulamalı derslerini destekleyecek kuramsal dersler alıyor. Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün 1. ve 2. yarıyılında teorik ve uygulamaya yönelik temel dersler, 3. ve 4. yarıyılında “dokuma, keçe, ebru, hat, tezhip” gibi derslerle öğrencilerin alanlarında gelişmesi sağlanmaktadır. 5. yarıyıldan itibaren de uygulamalı atölye derslerine ağırlık verilerek öğrenciler kendi seçtikleri alanlara yöneliyor. Bu derslerin yanı sıra isteğe bağlı olarak formasyon eğitimi alıyor. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunları, Milli Eğitime bağlı okulların Görsel Sanatlar, Geleneksel Türk Sanatları derslerinde öğretmenlik yapabildikleri gibi Halk Eğitim Merkezlerinde açılan Tezhip, Dokuma, Ebru gibi kurslarda usta öğretici olabilirler. Kültür Bakanlığının ilgili kurumlarında uzman, eğitici, sanatçı olarak görev alabiliyorlar. Ayrıca, özel sektörde ilgili fabrikalarda tasarım, üretim bölümlerinde çalışabilirler. Mezunlar, sanatsal faaliyette bulunabilirler. Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin güçlü akademik kadrosu bütün bölümlerde eğitim alan öğrencilerini mezuniyete donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün kadrosunda da iki doçent, bir doktor öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi bulunuyor. Bölüme başvuru şartları ve geniş bilgi Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin internet sitesinde yer alıyor