AKÜ REKTÖRÜ KARAKAŞ, PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yapımında son aşamaya gelen projeleri yerinde inceledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği Modern Manda Barınağı, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binası ve İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
MODERN MANDA MARINAĞI 2024’DE TAMAMLANACAK
Rektör Karakaş ve beraberindeki heyet ilk olarak AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği Modern Manda Barınağı Tesisi İnşaat alanını ziyaret etti.
Tesiste yürütülen çalışmalar hakkında yüklenici firma temsilcilerinden bilgi alan Karakaş, bir süre önce temeli atılan Modern Manda Barınağı Tesisi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından 9 milyon 600 bin TL’lik ek bir ödenek alındığını belirterek tesisin 2024 yılı içinde tamamlanacağını belirtti.
OSB TEKNOPARK, AFYON AR-GE KÜLTÜRÜNE KATKI SUNACA
Rektör Karakaş, ziyaretleri kapsamında daha sonra Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını ziyaret etti.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, çalışmalara ilişkin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Karakaş, 6 bin metrekarelik alana sahip olan ve bünyesinde 40 AR-GE ofisi, idari ofisler ile 14 üretim atölyesinin yer aldığı Zafer Teknopark OSB Ek Alanı Teknopark Binasının yapımının hız kazandığı ifade ederek yılsonunda hizmete gireceğini açıkladı.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ VE HALAÇ EĞİTİM BİNASI YENİ DÖNEMİ HAZIR
Rektör Karakaş, ziyaretinin son noktası olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binasında da incelemelerde bulundu. Karakaş, eğitim binasının 2024-2025 akademik yılının başlayacağı 23 Eylül tarihinde hizmete girmesi için son çalışmaların tamamlanmak
Rektör Karakaş, “Toplam 9 bin 234 metrekarelik kapalı alana sahip olan İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binasında 2 amfi, 21 derslik, 235 kişilik konferans salonu, 2 seminer salonu, 2 çalışma atölyesi, kütüphane ve okuma salonu, bilgisayar salonu, idari ve öğretim üyesi odaları yer alıyor.” dedi. Karakaş, Halaç Ailesi Eğitim Binasının, İlahiyat Fakültesi müfredatı, akademisyen ve öğrencileri düşünülerek inşa edildiğini ve bir ilahiyat fakültesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını da sözlerine ekledi.