Afyonkarahisar

DEMİRYOLU İŞÇİLERİ “BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Afyonkarahisar’da Demiryolu İş Sendikası’na üye olan işçiler Ali Çetinkaya Garı önünde “Artık yeter, geçinemiyoruz” diyerek 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

DEMİRYOLU İŞÇİLERİ “BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Afyonkarahisar’da Demiryolu İş Sendikası’na üye olan işçiler Ali Çetinkaya Garı önünde “Artık yeter, geçinemiyoruz” diyerek 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

Afyonkarahisar’da Demiryolu İş Sendikası’na üye işçiler, geçim sıkıntısı nedeniyle Ali Çetinkaya Garı önünde 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. “Vergide adalet istiyoruz” ve “Artık geçinemiyoruz” gibi dövizler taşıyan işçiler, vergi adaleti ve kadro talebi ile seslerini duyurmaya çalıştı.

"Bıçak Kemiğe Dayandı"

Sabah 8’den 9’a kadar süren eylemde, işçiler adına bir basın açıklaması yapıldı. Demiryol iş sendikası Afyon Şube Başkanı Ali Aydın’ın yaptığı açıklamada, işçilerin yaşadığı geçim sıkıntısının ağırlaştığı ve ülke genelinde mutlu bir azınlık dışında herkesin ekonomik zorluklar çektiği belirtildi. İşçiler, geçtiğimiz ay 81 ilde yaptıkları basın açıklamalarının ve on binlerce işçinin katıldığı Tekirdağ/Çerkezköy ve Zonguldak mitinglerinin sonuç vermediğini dile getirdi. Açıklamada, “Sabırlı olmamız istendi ama artık sabrımız kalmadı. Bundan sonra sesimizi meydanlarda yüzbinlerle duyuracağız. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz” denildi.

Vergi Sisteminde Adalet Talebi

İşçiler, vergi adaletinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde gelir adaletini sağlamak için vergide adaletin sağlanması gerekiyor. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı. İşçiler 12 ay çalışıp, 2,5 aylık kazancını vergi olarak ödüyor. Vergi sisteminde acil düzenleme yapılmalı. Gelir vergisi oranı bütün işçiler için %15’e sabitlenmeli ve sosyal amaçlı ödemelerden vergi kesilmemeli.”

"İşçiler Arasında Ayrım Yapılmak İsteniyor"

Basın açıklamasında ayrıca, işçilerin farklı gruplar arasında karşı karşıya getirilmek istendiği belirtilerek, “Sendikalı ve örgütsüz işçi, memur ile işçi, sigortalı ile kayıtdışı çalışan, mülteciler ve yerli işçiler arasında gerilim yaratılmaya çalışılıyor” denildi. İşçiler, kamu ve KİT’lerde taşeron işçiliğin sona erdirilmesi ve 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin haklarının korunması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.