REKTÖR OKUMUŞ, “AFYON’DA ONKOLOJİ HASTALARIMIZA MAĞDURİYET YAŞATMAYACAĞIZ”

AFSÜ Hastanesi ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi arasında imzalanan “Birlikte Kullanım Protokolü” ile AFSÜ akademisyenleri onkoloji hastalarının görüntüleme işlemlerini ve raporlamasını yapacak. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Afyon’da onkoloji hastalarımıza mağduriyet yaşatmayacağız.” dedi.

“BANKA PROMOSYON İHALELERİNDE ŞEFFAFLIĞA UYULMALI” “BANKA PROMOSYON İHALELERİNDE ŞEFFAFLIĞA UYULMALI”

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, kurumlar arasında imzalanan “Birlikte Kullanım Protokolü” ile Afyonkarahisar’daki onkoloji hastalarının tıbbi görüntüleme, tanı ve tedavi işlemleri konusunda ortak faaliyet yürütecek. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okmuş, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz protokolü imzaladılar.

“TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN İLK İŞBİRLİĞİ OLACAK”

Konuya ilişkin bilgi veren AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, şunları kaydetti: “Protokol Sağlık Bakanlığına ait bir kurum ile AFSÜ’nün ilgili birimlerinin müşterek kullanımı çerçevesinde; eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için insan gücü, fiziki donanım, bina, tıbbi cihaz gibi kaynakların ortaklaşa kullanılmasını kapsamaktadır. ‘Sağlık Bakanlığına ait Kurum ve Kuruluşlar ile Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı ile İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ kapsamında tıbbi cihaz kullanımı alanında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk iş birliği olacak. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun.”

“CİHAZ ALT YAPISI DEVLET HASTANESİNDEN SAĞLANACAK”

Okumuş, sözlerine şöyle devam etti: “ İnsan kaynakları ve teknik donanımın ortak kullanımını sağlayacak uygulama ile cihaz alt yapısının Devlet Hastanesinden sağlayacağız. Cihazları kullanacak uzmanlar AFSÜ hocaları olacak. Bu protokol ile kamu kaynaklarının etkin kullanımına örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Afyonkarahisar’daki onkoloji hastalarımıza mağduriyet yaşatmayacağız. Gerekli bütün işlemleri hatta şimdiye kadar yapılamayan bazı tetkikleri de yaparak, iki kurumun iş birliğiyle çok daha verimli bir sağlık hizmeti verebileceğiz inşallah.”

OKUMUŞ GÖRÜNTÜLEME İŞLEVİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Okumuş, sözlerini şöyle tamamladı: “PET/CT’nin vücuttaki fizyolojik süreçlerin üç boyutlu bir görüntüsünü veren bir nükleer tıp metodu olan PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) cihazı ile bilgisayarlı tomografinin (CT) birleşiminden oluşan bir görüntüleme sistemidir. Bu sistem akciğer kanserleri, lenfoma, baş boyun tümörleri, meme kanseri, kolorektal kanserler, özofagus ve mide tümörleri, jinekolojik kanserler, mezotelyoma, primer kemik tümörleri ve primeri bilinmeyen metastazların teşhis, evrelendirme ve tedaviye cevabının değerlendirilmesinde kullanılır. Gama Kamera Sistemi ile de kardiyovasküler sistem, iskelet sistemi, tiroit, paratiroit ve diğer endokrin organlar, genito-üriner sistem, gastrointestinal sistem, pulmoner sistem, santral sinir sistemi, enfeksiyon ve inflamasyon görüntülemeleri yapılmaktadır.”