SANDIKLI MENTEŞ BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Menteş Barajı’nda Gövde Dolgusu Tamamlanmak Üzere

Afyonkarahisar Sandıklı Menteş Barajında gövde dolgusunun devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Gövde dolgusunda 813 bin m³ lük dolgu imalatı tamamlanmış olup gövde dolgusu %95 seviyelerindedir. Gövde dolgusunun tamamlanmasından sonra dolusavak imalatlarına başlanılacaktır.” dedi.

SANDIKLI’DA FECİ KAZA: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ YARALANDI SANDIKLI’DA FECİ KAZA: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ YARALANDI

Milli Ekonomiye 37.000.000 TL Katkı

5000 dekar araziye can suyu verecek Menteş Barajı’nın yöre halkı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Baraj sayesinde çiftçimiz modern sulama ile tanışacak 5000 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek ve kazançları artacak. Afyonkarahisarlı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 37 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.