“ŞİDDETE KARŞIYIZ AMA ŞİDDET HABERİ KADAR ŞEHİT HABERİNE YER VERİLMEDİ”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan Teğmen Eril Alperen Emir’in şehadeti sonrası “Kurşun yiyenin tokat yiyen kadar gündem olmadığı bir ülkede yaşıyorsak, kapansın kulüpler, yıkılsın stadyumlarımız.” ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu.
“ŞİDDETE KARŞIYIZ AMA ŞİDDET HABERİ KADAR ŞEHİT HABERİNE YER VERİLMEDİ”
Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, paylaşımı ve tepkisiyle ilgili olarak Kocatepe’ye demeç verdi. Birkaç gün önce futbol sahalarında kendilerinin de tasvip etmedikleri bir şiddet olayı yaşandığını dile getiren Kumartaşlı, “Futbol sahasında yaşanan bu şiddet olayını normal olan hiçkimse kabul edemez. Bir hakeme saldırı olmuş. Özünde futbolu sevmeyen biri olarak futbolda da şiddete karşıyım. Vatan, için, bayrak için koskoca bir Teğmen Eril Alperen Emir, genç yaşında canını verdi. Belki Albay, belki general olacak, büyük rütbelere ulaşıp belki ülke kurtaracak belki savaş kazanacaktı. Kaç gündür tüm televizyon kanallarında futboldaki şiddet haberleri dönüyor. Benim şehidim geldiğinde 30 saniye haber yapılıyor. Gazetelerde haberi üçüncü sayfalara düşüyor. Bir şehit, bir gazi, bir hakem kadar olamadı. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak bu duruma tepkiliyiz. Eğer şehitlerimiz olmasaydı bayrağımız dalgalanamazdı. Bayrağımız dalgalanmasa o futbol maçıda olmazdı. O hakemde hakemliğini yapamazdı. Bizim nefes almamızı sağlayan aziz şehitlerimiz neden bu kadar öteleniyor? Şehitlerimiz, aileleri ve gaziler olarak camiamız bizler neden ikinci plana atılıyor, kimi zamanda neden görmezden geliniyoruz? Ayrıştırıldık mı, her gün şehit geliyor diye insanlarımız kanıksadı mı?”
“ŞEHİT CENAZESİ BİR HAKEM KADAR OLAMAYACAKSA YANSIN BU DÜNYA”
Kumartaşlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Devam eden çok büyük bir mücadele var. Ülkemizin sınır güvenliği için Kuzey Irak’ta yapılan Pençe-Kilit Operasyonu’nda iki yıl geçti. Silah arkadaşlarımızın cansiperane mücadelesi sürüyor. Biz bu noktada şehit aileleri ve gaziler olarak halka, kamuoyuna ve yetkililere söyleyeceğimiz şudur; Lütfen şehit aileleri ve gazileri ötelemeyin. Şehit aileleri ve gazilere devletimizin verdiği haklarla bizleri sorgulamayın. Bunu özellikle vurgulayarak, büyük puntolarla yazmasını istiyorum. Dernek Şubesi olarak yaklaşık 6 aylık bir faaliyetimiz oldu. Tüm Afyonkarahisar’daki işadamlarımızla yaptığımız görüşmede hepsi ‘Devlet veriyor ya.’ dediler. Devlet neyi veriyor biliyor musunuz? Devletimiz evli şehit anne ve babasına ayrı ayrı 3 bin 600 TL veriyor. Ben bunu canlı yayınlarda da söyleyeceğim. İşadamları, efendiler, 3 bin 600 TL’ye evladınızın bir parmağını, tırnağını verir misiniz? Saçının telini verir misiniz diyeceğim. Mevzu vatandı. Bizler para için can, kan vermedik, uzuvlarımızı para için kaymetbedik, para için gazi olmadık. Gazi olarakta şehit olarakta devletimiz emrederse yarım kalan görevi tamamlamaya hazırız. Ama bir şehit cenazesi bir hakem kadar da olamayacaksa yansın o zaman bu dünya.”