Afyonkarahisar

SU DOSTU, FAKÜLTE

AKÜ'de plastik kullanımını azaltmaya yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında 'Su Dostu Fakülte' etkinliği düzenlendi.

SU DOSTU, FAKÜLTE

AKÜ'de plastik kullanımını azaltmaya yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında 'Su Dostu Fakülte' etkinliği düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 50’nci yılını kutlama etkinlikleri kapsamında öğrencilerin memnuniyet düzeyini biraz daha arttırmak için çevre bilinci odaklı “Su Dostu Fakülte” projesini hayata geçirdi. Etkinlikte, temiz suya koşulsuz ve ücretsiz erişim sağlanması hedeflenirken, plastik kullanımını azaltmaya yönelik farkındalık çalışmaları yapıldı.

"TEMİZ SUYA ERİŞİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Etkinliğin açılışında konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş; projede emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, fakültenin 50’nci yılı vesilesiyle düzenlenen bu etkinliğin verimlilik çalışmaları kapsamında önemli bir adım olduğunu belirtti. Demirtaş, "Bu etkinliğin planlayıcısı Murad hocam. Kendisine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Birleşmiş Milletler'in temiz suya erişim ilkesi doğrultusunda güzel bir proje gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

“PET ŞİŞE YERİNE TERMOS VEYA CAM ŞİŞE KULLANALIM”

Şehir ve İklim Topluluğu Başkanı ve Kamu Yönetimi ikinci sınıf öğrencisi Rabia Deniz Gökkara, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada pet şişe kullanımının hem insan sağlığı hem de çevre üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Gökkara, “Pet şişeler, petrol bazlı olmaları nedeniyle sağlığa zarar verebiliyor. Kalp krizi, migren, kanser ve hormonal değişikliklere neden olabiliyorlar. Ayrıca, doğaya verdikleri zarar çok büyük. Doğada ayrışması bin yılı bulan pet şişeler yerine, termos veya cam şişe kullanmak, küçük bir adım gibi görünse de çevre açısından çok önemli bir katkı sağlar" dedi.

ÖĞRENCİLERLE KEYİFLİ SOHBET

Etkinlik sırasında, fakülteyi ziyaret eden 11’inci sınıf Sosyal Bilimler öğrencileriyle de keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, lise öğrencileriyle olan eğlenceli konuşmasının sonunda önümüzdeki dönem fakülteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere çevre bilincini teşvik etmek amacıyla matara hediye etmenin güzel olabileceğini paylaştı.

"GÜNDE 1 TON SU SAĞLANIYOR”

Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu da projeyle ilgili yaptığı konuşmada, fakültenin bu çalışmayı hayata geçirmesinde önemli bir adım attığını belirterek, "Gönüllü Uygulamalar dersi kapsamında öğrencilerimiz için başlattığımız bu projede, fakültemize 7 sebil kurduk. Günde yaklaşık 1 ton su verilebiliyor ve bu sayede binlerce plastik şişenin kullanımı önlenmiş oluyor." şeklinde konuştu.

Fakülte yönetimi ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, plastik atıkların azaltılması yönünde önemli adımlar atıldığı vurgulandı. Çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve öğrencilere çevre bilinci kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik projeye destek veren İncitaş Holding ve Özgörkey Holding’e de teşekkür edilerek sona erdi.