TARIM’DA PLANLI ÜRETİM DÖNEMİ BAŞLIYOR

VALİ YİĞİTBAŞI, ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ VALİ YİĞİTBAŞI, ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, Afyonkarahisar'ın bakanlığın seçtiği 13+1 ürünü planlama kapsamında ekenlerin, temel desteğe ilaveten planlı üretim desteklemesinden yararlanabileceklerini bildirdi.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, başkanlığında “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli”  yüz yüze ve online toplantılarla anlatılarak kurum personeli bilgilendirildi.

“TARIMDA YENİ DÖNEM BİR ÇOK İLKİ BARINDIRIYOR”

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın önderliğinde başlatılan “Tarımda Yeni Dönem” uygulamasının birçok ilki barındırdığını belirtti.  “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli”nin hayata geçirildiğini belirten Parlak, “29 Ağustos tarih 8859 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile bitkisel üretimde üretim planlamasının en önemli ayağı uygulamaya konulmuştur.

Bu kapsamda ‘Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’ nin kurum personelimize anlatılması amacıyla şahsımın başkanlığında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

İl Müdürlüğümüz personeli ve İlçe Müdürlüklerimiz personelinin katılımıyla ‘Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’ni hızlı, doğru ve koordineli bir şekilde üreticilerimize aktarılması amacıyla yüz yüze ve online zoom üzerinden toplantılar gerçekleştirilerek tüm personelimiz konu hakkında bilgilendirilmiştir.

Bakanlığımız Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında ülkemiz için stratejik öneme sahip 13+1 ürün belirlemiştir. Yeni Destekleme Modelinde, desteklemeler 3 kaleme indirilmiştir. Bunlar temel destek, planlı üretim desteği, üretimi geliştirme desteğidir.” dedi.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, sözlerini şöyle tamamladı: “İlimizde Bakanlığımızın seçtiği 13+1 ürünü planlama kapsamında ekenler, temel desteğe ilaveten planlı üretim desteklemesinden faydalanabilecektir.

Yeni hayvancılık Destekleme Modeli Temel Hayvancılık Desteği ve Ürün Geliştirme Desteği olmak üzere iki başlıkta toplanmıştır. Bu kapsamda desteklemeler Temel, Yönlendirici ve verimlilik kriterlerine göre verilecektir.”